Hírek

A Főkonzulátuson átmenetileg csak korlátozott ügyfélfogadás működik

A Főkonzulátuson átmenetileg csak néhány, halaszthatatlan ügyfajta intézésére van lehetőség (pl. útlevélkérelem). Anyakönyvi, névváltoztatási és állampolgársági kérelmek benyújtására a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt nincs lehetőség.
Tovább

2021. január 6-tól helyreáll a közvetlen polgári légi közlekedés az Egyesült Királyság és Magyarország között mindkét irányba

A Kormány elfogadta a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának feloldásáról szóló 1/2021. (I. 5.) Korm. rendeletet, amely 2021. január 6. napján lép hatályba. E szerint január 6-tól helyreáll a közvetlen polgári légi közlekedés az Egyesült Királyság és Magyarország között mindkét irányba.
Tovább

Magyar állampolgároknak és családtagjaiknak szóló információk a Brexit-ről

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor kilépett az Európai Unióból és a 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak a végéhez ért. 2021. január 1-től egy széles körű, átfogó partnerségi egyezmény rendezi az Európai Unió és a szigetország viszonyát, amely számos változást hoz a mindennapi életben is.
Tovább

Utazási korlátozások bevezetése Magyarországon és egyes EU-tagállamokban az Egyesült Királyság területéről beutazóknak

Az Egyesült Királyságban a COVID-19 új változata tűnt fel, ezért Magyarország és több EU-tagország ország (Dánia, Hollandia, Franciaország, Németország, Írország, Belgium, Ausztria, Olaszország, Bulgária) és számos más EU-n kívüli ország ideiglenesen felfüggesztette az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek fogadását.
Tovább

A Főkonzulátus újra teljeskörű szolgáltatást nyújt

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy 2020. december 3-tól (csütörtök) a Főkonzulátus sürgős ügyekben újra teljeskörű szolgáltatást nyújt. Az ügyintézés továbbra is csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges.
Tovább