Hírek

Március 15.: A rajz- és versmondó pályázat eredményhirdetése és koszorúzás Liverpoolban

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulója alkalmából Kátai-Nagy Krisztina főkonzul és Zsigmond András, Magyarország volt liverpooli tiszteletbeli konzulja az emlékezés virágait helyezte el a Liverpoolban található Kossuth Lajos emléktáblánál. A főkonzul kihirdette a Manchesteri Főkonzulátus és a manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskola által közösen meghirdetett rajz- és versmondó pályázat győzteseit.
Tovább

Március 8-tól Angliából csak alapos indokkal lehetséges a kiutazás

Az Egyesült Királyság nagy részén érvényben lévő lakhelyelhagyási tilalom miatt külföldre utazni csak alapos indokkal lehet. Március 8-tól az Angliából történő kiutazás feltétele egy nyilatkozat (Travel Declaration Form) kitöltése, amiben meg kell adni az utazás célját.
Tovább

Tájékoztató a konzuli ügyfélszolgáltatás fokozatos bővítéséről

A jelenlegi korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával párhuzamosan a Manchesteri Főkonzulátus is bővíti az intézhető ügyek körét. A távolságtartási szabályok (és egyéb fennmaradó korlátozó intézkedések) miatt azonban kérjük, hogy csak akkor foglaljon időpontot, ha kérelme benyújtása valóban sürgős és halaszthatatlan.
Tovább

„A mi Március 15-énk”: rajz- és versmondó pályázat 3-tól 14 éves korig

Magyarország Manchesteri Főkonzulátusa és a Zsigmond Király Magyar Iskola rajz- és versmondó pályázatot hirdet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulójához kapcsolódóan.
Tovább