Hírek

Védettségi igazolvány igénylése külföldről

A személyes benyújtás helyett lehetőség van a védettségi igazolvány elektronikus úton történő kérelmezésére is ügyfélkapun és arcképes azonosításon keresztül is. Ügyfélkapura regisztrálni akár otthonról is lehetséges, ha rendelkezik 2016. január 1-jét követően kiállított e-személyivel és annak kérelmezésekor kapott zöld PIN kártyával.
Tovább

Minden olyan megállapodás megszületett Nagy-Britanniával, amely a Brexit utáni együttműködés feltételeinek rendezéséhez volt szükséges – mondta pénteken Londonban Szijjártó Péter.

Minden olyan megállapodás megszületett Nagy-Britanniával, amely a Brexit utáni együttműködés feltételeinek rendezéséhez volt szükséges – mondta pénteken Londonban Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt részt vett a Boris Johnson brit kormányfővel tartott hivatalos megbeszélésen, a tárgyalás utáni tájékoztatójában kijelentette: Magyarország a lehető legszorosabb kétoldalú együttműködésben érdekelt Nagy-Britanniával.
Tovább

A Brexit utáni időszak együttműködési formáit kell megtalálni Nagy-Britanniával

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása - mondta pénteken Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.
Tovább

A külföldön beoltott magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt

A külföldön beoltott magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, amit ügyfélkapun keresztül is kérvényezhetnek. A határátlépéskor kitöltött nyilatkozatot kell bemutatni.
Tovább

Már csak 50 napig lehet regisztrálni az uniós polgárok letelepedési rendszerében

Ha Ön 2020. december 31. előtt érkezett az Egyesült Királyságba és 2021. június 30. után is maradni szeretne, a tartózkodásra, munkavállalásra és tanulásra vonatkozó jelenlegi jogosultságait megőrizve, 2021. június 30-ig regisztrálnia kell magát és gyermekeit is.
Tovább