Hírek

Táncház a Muzsikás Együttessel

Október 23-án, nemzeti ünnepünkön a Muzsikás Folk Ensemble zenészeivel (Éri Péter brácsa, Hamar Dániel nagybőgő, Sipos Mihály hegedű) táncházat tartottunk, ahol kicsik és nagyok is megismerhették a népi hangszerek világát és Darabos Péter, az Állami Népi Együttes örökös „Aranysarkantyús” táncosa segítségével tanulhatták a néptáncot.
Tovább

Emléktábla avatás Blackpoolban az 1956-os események emlékére

Dr. Balogh Csaba, a KKM közigazgatási államtitkára és Neil Jack, a Blackpooli Tanács ügyvezetője 2021. október 22-én emléktáblát avatott annak emlékére, hogy a város többszáz magyar menekültet fogadott be és segítette beilleszkedésüket az 1956-os forradalom bukása után.
Tovább

Nemzeti ünnepi megemlékezés a Főkonzulátuson

A Főkonzulátus nemzeti ünnepi megemlékezésén beszédet mondott dr. Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Tommy Judge Manchester polgármestere és fellépett a Pengetős Trió.
Tovább

Jimmy Hogan síremlékének megkoszorúzása

Október 8-án pénteken, a születésének a 139. évfordulóján állítottak méltó síremléket szülővárosában, Burnleyben a magyar labdarúgást megújító edzőnek Jimmy Hogannek. A megemlékezésen Manchesteri Főkonzulátus is koszorút helyezett el.
Tovább

Lajtha László emléknap és tudományos konferencia a Cancer Research UK Manchester Institute-ban

A Manchesteri Főkonzulátus és a Cancer Research UK Manchester Institute a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója kapcsán egész napos hematológai tudományos konferenciát tartott Lajtha László, az intézet első igazgatójának emlékére.
Tovább