Hírek

MAGYAR FELOLVASÓSZÍNHÁZI PREMIER MANCHESTERBEN

Angol műfordítás készült Háy János "A Halottember" című Budapesten nagy sikerrel játszott színművéből. Ennek alkalmából a Manchesteri Főkonzulátus és a Salfordi Egyetem július 7-én felolvasószínházi előadást tart, ahol színészek adják elő a dráma részleteit, utána pedig a fordító, Náray-Davey Szilvi beszélget élőben a szerzővel, Háy Jánossal.
Tovább

Borkóstoló és borbemutató Manchesterben és Liverpoolban

A Főkonzulátus Manchesterben és Liverpoolban is borkóstolót és borbemutatót tartott, ahol Gál Helga borszakértő mutatta be a magyar borokat az érdeklődőknek.
Tovább

Ünnepélyes keretek között beiktatták hivatalába Novák Katalin köztársasági elnököt

Novák Katalin beszédében úgy fogalmazott: nemzetem és hazám iránti elkötelezettségem nem változik. Feladatom megtalálni azt a mélységet és magasságot, ahol a magyaroknak magától értetődő összetartozása van.
Tovább

ONLINE KONFERENCIA: Külföldön dolgozó orvosok és kutatók lehetőségei Magyarországon

A Brit-Magyar Orvosszövetség és a Manchesteri Főkonzulátus június 25-én online konferenciát rendez „Külföldön dolgozó orvosok lehetőségei Magyarországon” címmel. Előadást tart több magánegészségügyi szolgáltató, kormányzati szakértő és külföldről már hazatért orvosok osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.
Tovább

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

A Főkonzulátus megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, melyen beszédet mondott Kátai-Nagy Krisztina főkonzul és a résztvevők a Budapesti Filharmóniai Társaság ’Magyarnak lenni’ című, nagysikerű, zenés előadását hallgathatták meg.
Tovább