Hírek

FELHÍVÁS - 2023/2024-es tanévre szóló hungarológiai, magyarságismereti és műfordító ösztöndíjpályázatok

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Balassi Bálint-ösztöndíjprogramban Márton Áron-ösztöndíjpályázatot hirdet a 2023/2024-es tanévre hungarológiai, magyarságismereti és műfordító képzésre.
Tovább

Koszorúzás Liverpoolban az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 175. évfordulója alkalmából

A Főkonzul és Zsigmond András volt liverpooli tiszteletbeli konzul március 15-én koszorút helyezett el Kossuth Lajos emléktáblájánál Liverpoolban.
Tovább

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából

A Főkonzulátus az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megemlékezést szervezett a Manchesteri Központi Könyvtárban, amelyen a Táncház Projekt tanulói adtak műsort.
Tovább

Főkonzuli látogatás Hull-ban

A főkonzul Hull-ban tett látogatást, ahol a magyar közösség vezetőjével, a város polgármesterével és a Hull és Humber régió kereskedelmi kamarájának elnökével is megbeszélést folytatott.
Tovább

Részvétel az Anyanyelv Nemzetközi Napján

Főkonzulátusunk a hagyományokat folytatva idén is részt vett a manchesteri központi könyvtárban az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából rendezett eseményen, ahol a látogatók a magyar kultúra és ízek mellett a magyar népzenével is megismerkedhettek a Dancehouse Project Manchester citera együttesének tagjai előadásában.
Tovább