Hírek

Újra lehet pályázni a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra

Az Egyesült Királyságban élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok is jelentkezhetnek a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra, ha Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat.
Tovább

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

2023-ban egész éven át tartó kulturális eseménysorozatra várja a Veszprémbe és a Bakony-Balaton régióba látogatókat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.
Tovább

Ősbemutató Manchesterben: Weöres és a zene - a zene Weöresben

2022. október 5-én mintegy 100 fős közönség előtt, nagy sikerrel került sor a „Weöres and Music: Weöres in Music” című előadásra, amely a Manchesteri Főkonzulátus és a Salfordi Egyetem együttműködésében valósult meg.
Tovább

MAGYAR FELOLVASÓSZÍNHÁZI PREMIER MANCHESTERBEN

Angol műfordítás készült Háy János "A Halottember" című Budapesten nagy sikerrel játszott színművéből. Ennek alkalmából a Manchesteri Főkonzulátus és a Salfordi Egyetem július 7-én felolvasószínházi előadást tart, ahol színészek adják elő a dráma részleteit, utána pedig a fordító, Náray-Davey Szilvi beszélget élőben a szerzővel, Háy Jánossal.
Tovább

Borkóstoló és borbemutató Manchesterben és Liverpoolban

A Főkonzulátus Manchesterben és Liverpoolban is borkóstolót és borbemutatót tartott, ahol Gál Helga borszakértő mutatta be a magyar borokat az érdeklődőknek.
Tovább