Hírek

A brit kormány a nemzetközi utazásról szóló tájékoztatója a sárga kategóriába sorolta Magyarországot

A brit kormány közzétette a nemzetközi utazásról szóló tájékoztatóját, amelyben az egyes országokat piros, sárga vagy zöld kategóriába sorolja. Magyarország jelenleg a sárga kategóriába tartozik.
Tovább

Brexit és a magyarok: online állampolgári fórum a maradóknak és a hazatérőknek

A Londoni Nagykövetség és a Manchesteri Főkonzulátus 2021. május 5-én online, magyar nyelvű tájékoztató fórumot tartott az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok számára, melynek keretében meghívott szakértők válaszoltak a Brexit kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Az élő eseményről készült videó megtekinthető a Főkonzulátus Facebook oldalán és itt megtalálhatóak az előadáson elhangzott hasznos linkek is.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.
Tovább

Újra lehet jelentkezni a Márton Áron ösztöndíjprogram hungarológiai, magyar nyelvi és műfordító képzéseire

A Márton Áron ösztöndíjprogram keretein belül hungarológiai képzésre, magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre, valamint műfordító képzésre lehet pályázni.
Tovább

Már kevesebb mint száz napig kérhetik az EU-állampolgárok a letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában

A brit belügyminisztérium közleményben hívta fel a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét arra, hogy éppen száz nap múlva jár le a tartós letelepedési kérelem benyújtására kijelölt határidő. Nagy-Britannia tavaly január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek az országban, továbbra is megtarthatják összes megszerzett jogosultságukat. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért - hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért - kell folyamodniuk.
Tovább