Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Magyarország Manchesteri Főkonzulátusának honlapján.

Magyarország Kormánya 2018-ben hozott döntést arról, hogy az Észak-Angliában élő magyar állampolgárok ügyintézésének és érdekképviseletének megkönnyítése érdekében Főkonzulátust nyit Manchesterben. A hagyományos konzuli szolgáltatások mellett a képviselet feladatai közé tartozik a gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztése is. A Manchesteri Főkonzulátus illetékességi köre Cheshire, Cumbria, Durham, East Riding of Yorkshire, Greater Manchester, Lancashire, Merseyside, North East Lincolnshire, North Lincolnshire, Northumberland, North Yorkshire, South Yorkshire, Tyne and Wear és West Yorkshire megyékre terjed ki.

A manchesteri képviselet első vezetőjeként nekem és munkatársaimnak abban a szerencsében és megtiszteltetésben van részünk, hogy lerakhatjuk a régió és Magyarország közötti kapcsolatok alapjait, segíthetjük a magyar kultúra és hagyományok  megőrzését az Észak-Angliában élő magyar állampolgárok körében,  segédkezhetünk összetartásukban, és ügyeinek intézésében. Ezt természetesen csak úgy lehetséges megvalósítani, ha a lehető legnagyobb mértékben támaszkodunk arra a közösségre, amelynek szolgálatára e képviselet létrejött.

A 2016. június 23-i népszavazás eredménye komoly kihívást jelent az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok helyzete szempontjából éppúgy, mint a két ország vállalkozásai között már létező vagy tervezett üzleti kapcsolatok terén. Főkonzulként minden erőmmel arra törekszem, hogy az átmenet minden területen a lehető leggördülékenyebb módon menjen végbe.

E honlap elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a magyar állampolgárok ügyintézésének gyakorlati kérdéseiben. Emellett azonban szeretnénk hasznos információkhoz juttatni az üzleti, tudományos vagy kulturális együttműködési lehetőségek iránt érdeklődőket is.

Bízom abban, hogy főkonzuli tevékenységem sikeresen fogja szolgálni a két nép közötti kapcsolatok erősödését és az angliai magyarság hazai kötődésének megőrzését.

Kátai-Nagy Krisztina

főkonzul