Hírek

Újra lehet pályázni a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok benyújthatják jelentkezésüket, akik a 2022/2023-as tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat
Tovább

Karácsonyi Garázsvásár és Családi Nap Manchesterben

A Manchesteri Főkonzulátus és a Zsigmond Király Magyar Iskola 2021. december 11.-én (szombaton) délelőtt 10 órától garázsvásárral egybekötött családi napot tart, amelyre a belépés ingyenes!
Tovább

Magyarország volt a Manchesteri Folk Fesztivál fővendége

2021. október 21-23. között Magyarország volt a Manchester Folk Festival fővendége, ahol hazánk 4 neves zenekarral mutatkozott be.
Tovább

Táncház a Muzsikás Együttessel

Október 23-án, nemzeti ünnepünkön a Muzsikás Folk Ensemble zenészeivel (Éri Péter brácsa, Hamar Dániel nagybőgő, Sipos Mihály hegedű) táncházat tartottunk, ahol kicsik és nagyok is megismerhették a népi hangszerek világát és Darabos Péter, az Állami Népi Együttes örökös „Aranysarkantyús” táncosa segítségével tanulhatták a néptáncot.
Tovább

Emléktábla avatás Blackpoolban az 1956-os események emlékére

Dr. Balogh Csaba, a KKM közigazgatási államtitkára és Neil Jack, a Blackpooli Tanács ügyvezetője 2021. október 22-én emléktáblát avatott annak emlékére, hogy a város többszáz magyar menekültet fogadott be és segítette beilleszkedésüket az 1956-os forradalom bukása után.
Tovább