Hírek

Mit kínál a magyar munkaerőpiac a külföldön diplomázottaknak? c. esemény a Főkonzulátuson

Október 28-án került megrendezésre a Főkonzulátus és a Londoni Tehetség Központ közös szervezésében az az online rendezvény, amelyen a résztvevők szakértők véleményét hallgathatták meg arról, hogyan lehet elhelyezkedni Magyarországon külföldön szerzett diplomával. Az eseményen szó volt a legfrissebb magyar munkaerőpiaci trendekről, lehetőségekről és a magyarországi munkavállalással kapcsolatos információkról.
Tovább

1956 képekben: fotókiállítás a Főkonzulátuson

A Manchesteri Főkonzulátuson nemzeti ünnepünk alkalmából fotókiállítás nyílt Szentpétery Tibor korabeli fotóiból.
Tovább

Legfontosabb tudnivalók a Magyarországra való beutazásról

Külföldről érkező magyar állampolgárra, illetve a magyar állampolgár magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagjára szeptember 1-jétől egységes karantén-szabályok vonatkoznak. Aki az államhatárra érkezik, beléptetéskor kötelező egészségügyi ellenőrzésen esik át (testhőmérséklet mérés, kikérdezés), melynek tűrésére köteles. Nem magyar állampolgár főszabályként Magyarország területére nem léphet be, de az üzleti célú beutazások vagy a Magyarországon tanuló diákok beutazása nem esik a korlátozás alá.
Tovább

Új karanténszabályok az Egyesült Királyságba Magyarországról beutazók számára

Az Egyesült Királyságban kötelező 14 napos a házi karantént írnak elő a Magyarországról szeptember 12-én hajnal 4 óra után beutazók számára.
Tovább

Magyarországra való hazajutás lehetőségei Észak-Anglia nagyvárosaiból

Összegyűjtöttük a Magyarországra való hazajutás lehetőségeit Észak-Anglia nagyvárosaiból. Összeállításunkban végigvesszük a légi- vasúti-, és közúti lehetőségeket is Manchesterből, Liverpoolból, Leedsből, Sheffieldből, Newcastle-ből és Birminghamből is.
Tovább