Hírek

Utazási korlátozások bevezetése Magyarországon és egyes EU-tagállamokban az Egyesült Királyság területéről beutazóknak

Az Egyesült Királyságban a COVID-19 új változata tűnt fel, ezért Magyarország és több EU-tagország ország (Dánia, Hollandia, Franciaország, Németország, Írország, Belgium, Ausztria, Olaszország, Bulgária) és számos más EU-n kívüli ország ideiglenesen felfüggesztette az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek fogadását.
Tovább

A Főkonzulátus újra teljeskörű szolgáltatást nyújt

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy 2020. december 3-tól (csütörtök) a Főkonzulátus sürgős ügyekben újra teljeskörű szolgáltatást nyújt. Az ügyintézés továbbra is csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges.
Tovább

Újra lehet pályázni a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A 2021/2022-es tanévre 2020. november 24-étől lehet jelentkezni, a pályázatok benyújtási határideje 2021. január 24.
Tovább

Útlevél és személyi igazolvány igénylése

A Manchesteri Főkonzulátus november 16-tól lehetővé teszi útlevél és személyi igazolvány igénylését azon ügyfelek számára, akik nem rendelkeznek érvényes okmánnyal, vagy azok érvényessége 2021. január 31. előtt jár le.
Tovább

FONTOS KÖZLEMÉNY A KONZULI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT FELFÜGGESZTÉSÉRŐL

A brit miniszterelnök bejelentése alapján 2020. november 5. és december 2. között Angliában kijárási korlátozást vezetnek be, ezért a Manchesteri Főkonzulátuson a konzuli ügyfélfogadást felfüggeszteni kényszerülünk. A magyar állampolgárok halaszthatatlan, érdekvédelmi jellegű konzuli ügyeinek intézése ügyeleti rendben történik, előzetes e-mailes bejelentkezés alapján.
Tovább