Hírek

Elmaradnak a Főkonzulátus március március 15.-hez kapcsolódó ünnepi rendezvényei

Sajnálattal értesítjük az észak-angliai magyar közösségek tagjait, hogy a járványügyi helyzet miatt elmarad a Manchesteri Főkonzulátus mindkét március 15.-hez kapcsolódó ünnepi rendezvénye. A március 14.-i manchesteri ünnepi megemlékezést töröljük, a március 13-i blackpooli emléktábla-avatást pedig későbbi időpontra halasztjuk.
Tovább

Főkonzuli látogatás Liverpoolban

A Főkonzul Liverpoolban tárgyalt Gary Millar üzleti és nemzetközi kapcsolatokért felelős polgármester-helyettessel, illetve Garth Dallas-szal, a The Liverpool Commonwealth Association elnökével.
Tovább

Zsigmond Király Konferencia a Főkonzulátuson

A Főkonzulátuson került sor a negyedik Zsigmond Király Konferencia megrendezésére, melynek célja, hogy segítse a már meglévő egyesült királyságbeli kulturális szervezeteket, iskolákat a szakmai továbbképzésben, illetve új magyar közösségek, intézmények elindulásához biztosítson; vezetői, pénzügyi, céges- és oktatásjogi, közösség építési, valamint pedagógiai továbbképzést, s egyúttal fórumként szolgáljon az ismerkedésre, tapasztalatcserére.
Tovább

Dávid Botond fotóművész kiállítása

A nemzeti összetartozás évének jegyében nyílt meg Dávid Botond fotóművész erdélyi népviseleteket bemutató kiállítása Manchesterben.
Tovább

Főkonzuli látogatás Prestonban

A főkonzul Prestonban találkozott David Borrow prestoni polgármesterrel, Niel Fairhurst-tel a Tanács helyettes vezetőjével, valamint Tim Joel kultúráért felelős igazgatóval. A látogatás alkalmával a prestoni magyar közösségről, a lehetséges üzleti kapcsolatokról és a kulturális együttműködés területeiről esett szó.
Tovább