Hírek

Családi nap és Brexit tájékoztató Liverpoolban

A Főkonzulátus november 30-án családi napot rendezett Liverpoolban. A rendezvényen a Citizens Advice szakértője tartott előadást a regisztrációs rendszerről és válaszolt a résztvevők kérdéseire. A manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskola adventi kézműves foglalkozást és játszóházat tartott a gyermekeknek.
Tovább

Juhász Hajnalka miniszteri biztos vallási vezetőkkel találkozott Manchesterben és Liverpoolban

Juhász Hajnalka, Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos, Magyarország humanitárius politikájáról és a Hungary Helps programról tárgyalt vallási vezetőkkel Manchesterben és Liverpoolban.
Tovább

Károli Gáspár Református Egyetem rektorának manchesteri és liverpooli tárgyalásai

Prof. Dr. Zsengellér József rektor és Sümeghy Gyula nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató október 30-31-én egyetemközi kapcsolatok kiépítésére irányuló tárgyalásokat folytatott Liverpoolban és Manchesterben.
Tovább

Nemzeti ünnepi megemlékezés a Főkonzulátuson

Október 22-én a Főkonzulátus nemzeti ünnepi megemlékezést tartott, amelyen beszédet mondott Manchester főpolgármestere és Kátai-Nagy Krisztina főkonzul. A rendezvényt Szentpétery Tibor fotókiállítása kísérte, valamint koncertet adott Römer Ádám és Miki Takahashi.
Tovább

Lakossági Brexit tájékoztató a Főkonzulátuson

A Főkonzulátus lakossági Brexit tájékoztatót tartott a Manchesterben és környékén élő magyar állampolgároknak. Az eseményen előadást tartott a Citizens Advice Bury&Bolton. Az résztvevőket elsősorban a regisztrációs rendszer, illetve a Brexit utáni ki- és beutazási feltételek érdekelték.
Tovább