Hírek

A magyar kultúra bemutatása az európai nyelvek napján

A Főkonzulátus részt vett a Manchesterben rendezett európai nyelvek napján, ahol magyar nyelvórát tartott. A Ti-ti-tá néptáncegyüttes a magyar néptáncot és népviseletet mutatta be az érdeklődőknek.
Tovább

Főkonzuli találkozó a sheffieldi polgármesterrel

A főkonzul Sheffieldbe látogatott, ahol találkozott Tony Downing polgármesterrel. A megbeszélésen a polgármester hangsúlyozta, hogy a város fejlődésének nagy lökést adott a korszerű gyártási park (advanced manufacturing park) megnyitása.
Tovább

Lakossági tájékoztató a Brexitről

A Főkonzulátus október 9-én lakossági tájékoztatót szervez a Brexitről. A tájékoztatón a résztvevők gyakorlati tanácsokat kaphatnak a letelepedett vagy előzetesen letelepedett státusz igényléséről, a regisztrációs rendszer és a telefonos applikációk használatáról, a benyújtandó dokumentumok köréről, a regisztráció pontos menetéről, valamint az EU- állampolgárok jogairól.
Tovább

Zsigmond Király Magyar Kulturális Klub és Iskola

A Zsigmond Király Magyar Kulturális Klub és Iskola (Zsigmond Király Hungarian Cultural Club and School) 2014-ben nyitotta meg kapuit Manchesterben. Alapítóinak célja az volt, hogy Észak-Angliában elsőként olyan magyar klubot és iskolát hozzanak létre, amely lehetőséget biztosít a magyar közösség számára az anyanyelv és kultúra ápolására, hagyományainak megőrzésére. Szakképzett pedagógusok mellett számos önkéntes, szakmai támogató és partner intézmény segíti működését, fenntartását, fejlesztését. Az alapítók küldetése, hogy a magyar kulturális örökséget a jövő generációi is megismerhessék.
Tovább

Főkonzuli látogatás Salford polgármesterénél

A főkonzul látogatást tett Paul Denett polgármesternél, akivel áttekintették a Salfordban élő magyar állampolgárokkal való kapcsolattartás lehetőségeit. A megbeszélésen szó volt a kulturális kapcsolatok erősítéséről is.
Tovább