Hírek

Főkonzuli látogatás Leedsben

A University of Leeds nemzetközi ügyekért felelős alelnökével való tárgyaláson megállapodás született, hogy a főkonzulátus szakmai támogatásával magyar egyetemi vezetők utazhatnak Leedsbe. A főkonzul találkozott a Tim Baily-val, a nemzetközi kereskedelmi kamara igazgatójával, valamint a magyar iskola vezetőjével is.
Tovább

Találkozó magyar diákokkal és egyetemi vezetőkkel Liverpoolban

Kátai-Nagy Krisztina főkonzul a John Moores Egyetem és a University of Liverpool alelnökével, valamint a Liverpool Hope Egyetem rektorával tárgyalt Liverpoolban. A főkonzul magyar diákokkal szervezett találkozóján arra ösztönözte a fiatalokat, hogy minél többen vegyenek részt a főkonzulátus programjaiban. A liverpooli kereskedelmi kamara nemzetközi kapcsolatok osztályának vezetőjével megállapodás született, hogy a kamara és a főkonzulátus a liverpooli vállalatoknak tájékoztató napot tart a magyar-brit kereskedelmi kapcsolatokban rejlő lehetőségekről.
Tovább

Főkonzuli látogatás Chesterben

Kátai-Nagy Krisztina főkonzul Chesterbe látogatott, ahol találkozott a regionális kereskedelmi kamara igazgatójával, a magyar közösség vezetőjével, a University of Chester alelnökével és nemzetközi igazgatójával. Mind a kereskedelmi kamara, mind az egyetem érdeklődését fejezte ki a magyar partnerekkel való együttműködés kialakítására.
Tovább

Ringató: zenei foglalkozások Manchesterben

A Ringató célja, hogy oldott, szeretetteljes légkörben megismertesse a szülőkkel a legkisebb gyermekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a művészetek iránt.
Tovább

Konferencia magyar kulturális szervezeteknek és hétvégi iskoláknak Manchesterben

2019. február 8-10. között kerül megrendezésre a Zsigmond Király Konferencia, ezúttal a guilfordi Magyar Tanoda és a manchesteri Zsigmond Király iskola közös szervezésében. A konferencia célja, hogy segítse a magyar kulturális szervezeteket, hétvégi iskolákat a szakmai továbbképzésben.
Tovább