Hírek

Február 15-től tovább szigorodnak a brit beutazási szabályok

Az Egyesült Királyságba történő beutazás feltétele egy előzetes online regisztráció, valamint Anglia és Skócia esetében egy 72 órán belül elvégzett COVID-teszt negatív eredményének bemutatása.
Tovább

Egy héttel meghosszabbították a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra való jelentkezés határidejét

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A 2021/2022-es tanévre a pályázatok benyújtási határideje 2021. január 31.
Tovább

A Főkonzulátuson átmenetileg csak korlátozott ügyfélfogadás működik

A Főkonzulátuson átmenetileg csak néhány, halaszthatatlan ügyfajta intézésére van lehetőség (pl. útlevélkérelem). Anyakönyvi, névváltoztatási és állampolgársági kérelmek benyújtására a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt nincs lehetőség.
Tovább

2021. január 6-tól helyreáll a közvetlen polgári légi közlekedés az Egyesült Királyság és Magyarország között mindkét irányba

A Kormány elfogadta a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának feloldásáról szóló 1/2021. (I. 5.) Korm. rendeletet, amely 2021. január 6. napján lép hatályba. E szerint január 6-tól helyreáll a közvetlen polgári légi közlekedés az Egyesült Királyság és Magyarország között mindkét irányba.
Tovább

Magyar állampolgároknak és családtagjaiknak szóló információk a Brexit-ről

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor kilépett az Európai Unióból és a 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak a végéhez ért. 2021. január 1-től egy széles körű, átfogó partnerségi egyezmény rendezi az Európai Unió és a szigetország viszonyát, amely számos változást hoz a mindennapi életben is.
Tovább