3 Sep
Aki Magyarországon volt gyerek, jól ismeri a tengót, azaz lábteniszt. Ennek továbbgondolásából született meg a Teqball, az elmúlt évtized legsikeresebb magyar sport-találmánya.
 
A manchesteri Lord Mayor Councillor Tommy Judge is kipróbálta a Teqballt
 
A Manchesteri Főkonzulátus, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a FITEQ összesen négy Teqball-asztalt adományozott Manchester és Liverpool városainak, illetve az amputált futballisták szövetségének. Az ünnepélyes átadásra szeptember 3-án került sor a két városban.
 
 
Iglói-Nagy István a KKM Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője, Kátai-Nagy Krisztina főkonzul, Scott Rogers az az Angliai Amputáltak Futballszövetségének vezetőedzője; Cllr Luthfur Rahman OBE, a manchesteri városi tanács helyettes vezetője; Murányi Gergely, a Teqball diplomácai kapcsolatokért felelős igazgatója
 
A manchesteri átadóra a Góbéfesten került sor, ahol az érdeklődők maguk is kipróbálhatták a Teqball-t. A Manchesteri Tanács részéről Councillor Rahman a Tanács helyettes vezetője, míg a Külgazdasági és Külügyminisztériumból Iglói-Nagy István, a Sportdiplomáciai Főosztály vezetője, a Teqball részéről pedig Murányi Gergely diplomáciai kapcsolatokért felelős igazgató mondott beszédet. Manchesterben a Teqball asztalt az Ethiad Stadium melletti Velodrom előtt használhatják majd az érdeklődők.
 
 
Kátai-Nagy Krisztina főkonzul és Cllr Luthfur Rahman OBE, a manchesteri városi tanács helyettes vezetője aláírják az adományozó levelet
 
Cllr Tommy Judge, Manchester Lord Mayor-je; Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályának vezetője; Kátai-Nagy Krisztina főkonzul; Lady Mayoress Carole Judge; Murányi Gergely, a Teqball diplomácai kapcsolatokért felelős igazgatója.
 
Liverpoolban a város helyettes Lord Mayor-je, Cllr Roy Gladden és Harry Doyle kultúráért felelős tanácstag is kipróbálta a játékot. Liverpoolban a Jeffrey Humble Football Hub (Liverpool, Long Lane, L9 6AG) és a Simpson Football Hub (Liverpool Hillfoot Road L25 7UJ) ad majd helyet a Teqball asztaloknak.
 
 
Liverpool helyettes Lord Mayor-je, Cllr Roy Gladden is kipróbálta a játékot
 
Cllr Harry Doyle, a liverpooli polgármesteri kabinet kultúráért felelős tanácstagja az asztalnál