12 Mar

A Főkonzulátus megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, melyen beszédet mondott Kátai-Nagy Krisztina főkonzul és a résztvevők a Budapesti Filharmóniai Társaság ’Magyarnak lenni’ című, nagysikerű, zenés előadását hallgathatták meg.

 

.

 

A főkonzul hangsúlyozta: minden eddigi küzdelmünk akkor nyer értelmet a jövő nemzedékei számára, ha példát mutatunk összefogásból, a haza érdekeit szolgáló ügyek felkarolásából. Éppen ezért ez az ünnep a modern, az európai, a szabad Magyarország ünnepe is. És éppen ezért meríthetünk erőt újra meg újra belőle: a szabadságharcra visszatekintés nem a múltba révedést, hanem a jövőnkbe vetett hitünket erősíti bennünk.

 

 

A résztvevők meghallgathatták a Budapesti Filharmóniai Társaság tagja ’Magyarnak lenni’, nagysikerű, zenés előadását is, amelyben arra kereste a választ, hogy mit jelent magyarnak lenni, hogyan lehet magyarnak maradni külföldön vagy akár Magyarországon.

 

 

A rendezvényen partnereink voltak a Zsigmond Király Magyar Iskola, a Manchesteri Magyar Cserkész Szövetség és a Manchester University Hungarian Society.