13 May

A Brit-Magyar Orvosszövetség és a Manchesteri Főkonzulátus június 25-én online konferenciát rendez „Külföldön dolgozó orvosok és kutatók lehetőségei Magyarországon” címmel. Előadást tart több magánegészségügyi szolgáltató, kormányzati szakértő és külföldről már hazatért orvosok osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.

Az előadók között szerepel többek között Dr. Imre László és Schrammel Zoltán, akik a Dél-budai Centrumkórházaz mutatják be,  Dr. Bálint Lehel PhD, FRCS (Eng), a TritonLife Ortopédiai Központ igazgatója, Prof. Dr. Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgatója, de terveink szerint bemutatásra kerül az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat és a Lendületprogram is.

A konferenciára minden érdeklődő magyar orvost és kutatóorvost is szeretettel várunk!

A konferencián a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet itt tehet meg.

Részletes program:

10.00 Köszöntő: Kátai-Nagy Krisztina, főkonzul

10.05 Az orvosmobilitás aktuális kérdései - Kovács Eszter, PhD, SOTE Egészségügyi Humánerőforrás-tervezés Tudásközpont előadása

10.20 A Dél-budai Centrumkórház bemutatása - Dr. Imre László vezető orvosszakmai és Schrammel Zoltán építész szakértők előadása, (utána Q&A)

10.40 Angol konzultánsi szemlélet Budapesten - Dr. Mári Róbert, a Waberer Medical Center ügyvezető igazgatójának előadása

11.00 Prof. Dr. Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgatójának előadása - Helyünk a világban (utána Q&A)

11.20 Dr. Bálint Lehel PhD, FRCS (Eng), TritonLife Ortopédiai Központ igazgatójának online előadása a külföldről hazatért orvosok tapasztalatairól (utána Q&A)

11.35 Eötvös Loránd Kutatási Hálózat: Lehetőségek és kihívások a magyar alapkutatás terén - Sümeghy Gyula, az ELKH Titkárság nemzetközi kabinetvezetője

11.55 Zárszó: Prof. Varró Andrea, a Brit-Magyar Orvosszövetség elnöke

A konferencia linkjét a regisztrált emailcímekre a konferencia előtti napon küldjük meg.

(A program változhat.)