Hírek

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó eseménye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív változások még visszafordíthatók.
Tovább

Július 1-jétől Magyarország a V4 soros elnöke

A V4 magyar elnöksége azért dolgozik majd, hogy a megváltozott helyzetben a visegrádi országok a világgazdasági változások nyertesei közé tartozzanak.
Tovább

Akár lejárt útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal is elindítható a kötelező regisztráció iránti kérelem – a határidő változatlanul 2021. június 30.

A gov.uk tájékoztatása alapján bizonyos (méltányolható) esetekben akár lejárt útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal is elindítható a pre-settled vagy settled státusz iránti kérelem, de a határidő változatlanul 2021. június 30.
Tovább

Védettségi igazolvány igénylése külföldről

A személyes benyújtás helyett lehetőség van a védettségi igazolvány elektronikus úton történő kérelmezésére is ügyfélkapun és arcképes azonosításon keresztül is. Ügyfélkapura regisztrálni akár otthonról is lehetséges, ha rendelkezik 2016. január 1-jét követően kiállított e-személyivel és annak kérelmezésekor kapott zöld PIN kártyával.
Tovább

Minden olyan megállapodás megszületett Nagy-Britanniával, amely a Brexit utáni együttműködés feltételeinek rendezéséhez volt szükséges – mondta pénteken Londonban Szijjártó Péter.

Minden olyan megállapodás megszületett Nagy-Britanniával, amely a Brexit utáni együttműködés feltételeinek rendezéséhez volt szükséges – mondta pénteken Londonban Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt részt vett a Boris Johnson brit kormányfővel tartott hivatalos megbeszélésen, a tárgyalás utáni tájékoztatójában kijelentette: Magyarország a lehető legszorosabb kétoldalú együttműködésben érdekelt Nagy-Britanniával.
Tovább