Hírek

ONLINE KONFERENCIA: Külföldön dolgozó orvosok és kutatók lehetőségei Magyarországon

A Brit-Magyar Orvosszövetség és a Manchesteri Főkonzulátus június 25-én online konferenciát rendez „Külföldön dolgozó orvosok lehetőségei Magyarországon” címmel. Előadást tart több magánegészségügyi szolgáltató, kormányzati szakértő és külföldről már hazatért orvosok osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.
Tovább

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

A Főkonzulátus megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, melyen beszédet mondott Kátai-Nagy Krisztina főkonzul és a résztvevők a Budapesti Filharmóniai Társaság ’Magyarnak lenni’ című, nagysikerű, zenés előadását hallgathatták meg.
Tovább

Ösztöndíjpályázat a Balassi Nyári Egyetemre

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet a Balassi Nyári Egyetemen való részvételre. Pályázati határidő: 2022. április 1.
Tovább

Új ösztöndíjprogramok: Hungarológia, Magyarságismeret, Műfordítás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium hungarológiai, magyar nyelvi- és magyarságismereti és műfordító ösztöndíjpályázatot hirdet külföldön élő, diplomás magyar állampolgárok és külföldi magyar szakos hallgatók számára. A képzések 2022 szeptemberében kezdődnek és 10 hónapig tartanak.
Tovább

Uniós diákok az Egyesült Királyságban: Brexit utáni szabályok

EU Egyesült Királyságbeli delegációja online előadást szervezett a Brexit a felsőoktatásra gyakorolt hatásairól. Az esemény olyan EU-s diákoknak szólt, akik Nagy-Britanniában a közelmúltban kezdték el tanulmányaikat vagy most terveznek jelentkezni. A szakértők négy területen osztottak meg információt: letelepedési folyamat, vízum, tandíj és egészségbiztosítás.
Tovább