Hírek

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.
Tovább

Újra lehet jelentkezni a Márton Áron ösztöndíjprogram hungarológiai, magyar nyelvi és műfordító képzéseire

A Márton Áron ösztöndíjprogram keretein belül hungarológiai képzésre, magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre, valamint műfordító képzésre lehet pályázni.
Tovább

Már kevesebb mint száz napig kérhetik az EU-állampolgárok a letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában

A brit belügyminisztérium közleményben hívta fel a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét arra, hogy éppen száz nap múlva jár le a tartós letelepedési kérelem benyújtására kijelölt határidő. Nagy-Britannia tavaly január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek az országban, továbbra is megtarthatják összes megszerzett jogosultságukat. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért - hivatalos elnevezéssel letelepedett jogi státusért - kell folyamodniuk.
Tovább

Március 15.: A rajz- és versmondó pályázat eredményhirdetése és koszorúzás Liverpoolban

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulója alkalmából Kátai-Nagy Krisztina főkonzul és Zsigmond András, Magyarország volt liverpooli tiszteletbeli konzulja az emlékezés virágait helyezte el a Liverpoolban található Kossuth Lajos emléktáblánál. A főkonzul kihirdette a Manchesteri Főkonzulátus és a manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskola által közösen meghirdetett rajz- és versmondó pályázat győzteseit.
Tovább