Hírek

A Brexit utáni időszak együttműködési formáit kell megtalálni Nagy-Britanniával

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása - mondta pénteken Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.
Tovább

A külföldön beoltott magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt

A külföldön beoltott magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, amit ügyfélkapun keresztül is kérvényezhetnek. A határátlépéskor kitöltött nyilatkozatot kell bemutatni.
Tovább

Már csak 50 napig lehet regisztrálni az uniós polgárok letelepedési rendszerében

Ha Ön 2020. december 31. előtt érkezett az Egyesült Királyságba és 2021. június 30. után is maradni szeretne, a tartózkodásra, munkavállalásra és tanulásra vonatkozó jelenlegi jogosultságait megőrizve, 2021. június 30-ig regisztrálnia kell magát és gyermekeit is.
Tovább

A brit kormány a nemzetközi utazásról szóló tájékoztatója a sárga kategóriába sorolta Magyarországot

A brit kormány közzétette a nemzetközi utazásról szóló tájékoztatóját, amelyben az egyes országokat piros, sárga vagy zöld kategóriába sorolja. Magyarország jelenleg a sárga kategóriába tartozik.
Tovább

Brexit és a magyarok: online állampolgári fórum a maradóknak és a hazatérőknek

A Londoni Nagykövetség és a Manchesteri Főkonzulátus 2021. május 5-én online, magyar nyelvű tájékoztató fórumot tartott az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok számára, melynek keretében meghívott szakértők válaszoltak a Brexit kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Az élő eseményről készült videó megtekinthető a Főkonzulátus Facebook oldalán és itt megtalálhatóak az előadáson elhangzott hasznos linkek is.
Tovább