Hírek

Főkonzuli látogatás Hull-ban

A főkonzul Hull-ban tett látogatást, ahol a magyar közösség vezetőjével, a város polgármesterével és a Hull és Humber régió kereskedelmi kamarájának elnökével is megbeszélést folytatott.
Tovább

Részvétel az Anyanyelv Nemzetközi Napján

Főkonzulátusunk a hagyományokat folytatva idén is részt vett a manchesteri központi könyvtárban az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából rendezett eseményen, ahol a látogatók a magyar kultúra és ízek mellett a magyar népzenével is megismerkedhettek a Dancehouse Project Manchester citera együttesének tagjai előadásában.
Tovább

Petőfi 200 Emlékév: János Vitéz harcai múzeumpedagógiai foglalkozás

A Petőfi emlékév keretében élvezhették az érdeklődő gyerekek a János vitéz (h)arcai című múzeumpedagógiai foglalkozást, amelyet a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum-Mesemúzeum munkatársai tartottak.
Tovább

Újra lehet pályázni a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra

Az Egyesült Királyságban élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok is jelentkezhetnek a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra, ha Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat.
Tovább

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

2023-ban egész éven át tartó kulturális eseménysorozatra várja a Veszprémbe és a Bakony-Balaton régióba látogatókat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.
Tovább