Másolat hitelesítése: a konzul az Ön által készített másolatot hitelesíti az eredeti irat bemutatása mellett. Ennek költsége a honlapunkon a Konzuli díjak résznél leírtak szerint fizetendő. 

Hiteles másolat készítése: az Ön által benyújtott eredeti iratról a konzuli részleg készít fénymásolatot, illetve hitelesíti azt. Ennek költsége a honlapunkon a Konzuli díjak résznél leírtak szerint fizetendő

Másolat hitelesítését, illetve hiteles másolat készítését személyesen lehet kérelmezni. 

személyesen benyújtott kérelem esetén a hitelesített iratok a Főkonzulátuson 10 napon belül átvehetők. Az eljárási idő ugyanakkor a konzulátus leterheltségének függvényében változik. A kérelem benyújtásakor tájékoztatjuk ügyfeleinket a hitelesítés elkészültének várható idejéről. A hitelesítés esetenként helyben meg is várható. 

A kérelem személyes benyújtására csak előzetes időpontfoglalás alapján kerülhet sor, melyet az Időpontfoglaló rendszer menüpontban megadott linken tud megtenni.

A foglalásnál a "Hitelesítés (másolat)" ügytípust kell kiválasztani.

személyek számánál egy főt kérünk megjelölni.

A kérelem személyes benyújtásakor be kell mutatni a kérelmező érvényes okmányát (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány).

Másolathitelesítést az erre külön felhatalmazott tiszteletbeli konzulok is végezhetnek. A Konzuli kerületünkben nem működik tiszteletbeli konzuli képviselet. Az Egyesült Királyságban található tiszteletbeli konzulok elérhetőségeit ezen a weboldalon találja. 

Amennyiben személyesen nem tudja felkeresni konzuli hivatalunkat vagy valamelyik tiszteletbeli konzult, helyi közjegyző (Notary Public) bevonására is lehetőség van másolat hitelesítés esetében. Az irat magyarországi felhasználásához közjegyző általi hitelesítés esetében ún. „Apostille" hitelesítésre is szükség van. Az Apostille az ezen a linken szereplő hatóságoknál szerezhető be.