A kérelem benyújtása

Főkonzulátusunkon keresztül is lehetősége van magyar hatóság által kiállított hatósági erkölcsi bizonyítvány beszerzésére. Ehhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni a lap alján található űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható.

A kérelmet személyesen kell benyújtani, mely előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges. Időpontot az Időpontfoglaló rendszer menüpontban megadott linken tud foglalni. A foglalásnál a "Hatósági erkölcsi bizonyítvány" ügytípust kell kiválasztani. A személyek számánál annyi főt kell beírni, ahány főnek kérelmeznek hatósági erkölcsi bizonyítványt.

A kérelem benyújtásakor be kell mutatnia egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmányt (érvényes személyi igazolvány vagy útlevél).


Költségek

Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a honlapon a „Konzuli díjak” részben meghatározott összeget kell fizetni. Amennyiben a magyarul kiállított e-erkölcsi bizonyítvány hiteles angol fordítását is kéri, a konzuli díj a hiteles angol fordítás kiállításának díjával emelkedik. 


Eljárási idő

Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan 2 hét elteltével érkezik meg.


A formanyomtatvány kitöltése

A lap alján található űrlapot nyomtatott betűkkel kitölteni. 

Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal írják alá!

A kérelem nyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Egyesült Királyságon belüli címét írja be;
  • a II. pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést az Egyesült Királyságba kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt az Egyesült Királyságban szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

 


Letölthető dokumentum:

Adatlap az erkölcsi bizonyítvány igényléséhez