14 Feb

Kátai-Nagy Krisztina főkonzul a John Moores Egyetem és a University of Liverpool alelnökével, valamint a Liverpool Hope Egyetem rektorával tárgyalt Liverpoolban. A főkonzul magyar diákokkal szervezett találkozóján arra ösztönözte a fiatalokat, hogy minél többen vegyenek részt a főkonzulátus programjaiban. A liverpooli kereskedelmi kamara nemzetközi kapcsolatok osztályának vezetőjével megállapodás született, hogy a kamara és a főkonzulátus a liverpooli vállalatoknak tájékoztató napot tart a magyar-brit kereskedelmi kapcsolatokban rejlő lehetőségekről.

A főkonzul magyar diákokkal szervezett találkozóján arra ösztönözte a diákokat, hogy minél többen vegyenek részt a főkonzulátus programjaiban. A találkozón részt vett a manchesteri magyar diákok képviselője is, aki bemutatta az általuk szervezett közösség működését és programjait. A liverpooli egyetemekkel és az ott tanuló diákokkal való kapcsolatfelvétel érdekében a főkonzulátus számos programot fog szervezni az elkövetkezendő időben. 

A John Moores Egyetem, a University of Liverpool, valamint a Liverpool Hope Egyetem vezetőivel tartott tárgyalásokon a felek beazonosították a lehetséges együttműködés területeit és mindhárom egyetem nyitottságát fejezte ki a magyar partner egyetemekkel való együttműködésre, a magyar és brit diákok és kutatók cseréjére, valamint a tapasztalatcserére.  

A liverpooli kereskedelmi kamara nemzetközi kapcsolatok osztályának vezetője röviden bemutatta a főkonzulnak a térség gazdasági életét és a felek egyetértettek abban, hogy az Észak-Anglia és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok fellendítése mindkét fél érdeke. Megállapodás született arról, hogy a liverpooli kereskedelmi kamara és a főkonzulátus a liverpooli vállalatoknak tájékoztató napot tart a magyar-brit kereskedelemi kapcsolatokban rejlő potenciálról.