Takács-Nagy Gábor karmester és Várdai István csellóművész részvételével kerül sor a Manchester Camerata koncertjére a Stoller Hall-ban 2019. február 4-én.

A Haydn Unheard című koncerten Bartók Divertimentoját, Haydn 2. (D-dúr) csellóversenyét, Kraft C-dúr csellóversenyét és Mozart 39. (Esz-dúr) szimfóniáját (K. 543) hallgathatja meg a közönség. A Manchester Camerata február 6-án hasonló műsorral a budapesti Zeneakadémián lép fel.

A csaknem félévszázados múltra visszatekintő Manchester Camerata megalakulása óta az egyik legszínvonalasabb brit zenekar, a világ legjobbjai közé azonban Takács-Nagy Gábor művészeti vezetése emelte. A Bartók–Pásztory-díjjal kitüntetett karmester elmondása szerint a határtalan bizalom az, ami ilyen eredményessé teszi közös munkájukat. A jazz, valamint a populáris és népi irányzatok iránt is nyitott, modern és merész zenekar 2015-ben a Zeneakadémián muzsikált először a magyar közönségnek – ahogyan akkor, úgy ezen az estén is Várdai Istvánnal, aki Haydn, valamint tanítványa (az Esterházy zenekar első csellistája), Antonín Kraft egy-egy versenyművét játssza majd. 

Ha további információkat szeretnél a koncetről, kattins ide

Forrás: kattints ide