2022. október 5-én mintegy 100 fős közönség előtt, nagy sikerrel került sor a „Weöres and Music: Weöres in Music” című előadásra, amely a Manchesteri Főkonzulátus és a Salfordi Egyetem együttműködésében valósult meg.

Az est keretében Alan Williams, a Liszt Egyetemen diplomázott zeneszerző, a Salfordi Egyetem professzorának két új, Weöres verseire szerzett művének – A Mozdulatlan Mozgása és Weöres Egyenletek – ősbemutatójára került sor, a világhírű mezzoszoprán, Károlyi Katalin, Tim Williams (ütőhangszerek), valamint Lauryna Sableviciute (zongora) előadásában.

Alan Williams Weöres Sándor egyedülálló munkásságát is ismertette a közönséggel, bemutatva, milyen hatással voltak a költő versei más magyar zeneszerzőkre. A koncert során részletek hangzottak el Weöres Sándor verseiből magyarul és angolul is. A Weöres ihlette művek közül Orbán György (Kilenc dal Weöres verseire) és Ligeti György (Három Weöres Dal) dalciklusait hallgathatta meg a közönség Károlyi Katalin és Lauryna Sableviciute előadásában.