A beszélgetés során a szakértők arról adtak tájékoztatást, hogy milyen lehetőségek várják ma Magyarországon azokat, akik külföldön szereznek diplomát.

A rendezvényt Kátai-Nagy Krisztina főkonzul nyitotta meg, majd a szakértők kerekasztal beszélgetésén vehettek részt az érdeklődők.

A szakértők Fürjész Beáta, a Karrier Hungária Személyzeti Tanácsadó Iroda ügyvezető tulajdonosa, Pálfi Zita a Karrier Hungária Személyzeti Tanácsadó Iroda recruitment szolgáltatási vezetője és Sóti Anett A DreamJo.bs újgenerációs állásportál és a Szerethető Munkahelyek Díj régiós kezdeményezés társalapítója voltak.

A szakértők olyan kérdéseket jártak körbe, hogy miként hasznosítható a külföldön megszerzett diploma,  Magyarországon, előnyben részesítik-e a külföldön végzett hallgatókat a munkaadók, vagy inkább az otthon végzőknek van több esélye, miként lehet a külföldi diploma előnyeit az önéletrajzban, interjúkon megfogalmazni, hogyan kell fekészülni egy interjúra, hogyan kell viselkedni, megjelenni, mik lehetnek buktatók, milyen fizetések, kezdő juttatások érhetők el egy pályakezdő számára, milyen adókat és járulékokat kell fizetni, miért éri meg hazamenni dolgozni?

Az esemény Magyarország Manchesteri Főkonzulátusa és a Londoni Tehetség Központ közös szervezésével valósult meg.