1 Nov

A brit miniszterelnök bejelentése alapján 2020. november 5. és december 2. között Angliában kijárási korlátozást vezetnek be, ezért a Manchesteri Főkonzulátuson a konzuli ügyfélfogadást felfüggeszteni kényszerülünk.

2020. november 5-től (csütörtök) a Főkonzulátus csak érdekvédelmi feladatokat lát el és továbbra is minden lehetséges módon segíti a külföldön bajba jutott magyar állampolgárokat. A magyar állampolgárok halaszthatatlan, érdekvédelmi jellegű konzuli ügyeinek intézése ügyeleti rendben történik, előzetes e-mailes bejelentkezés alapján. 

A már elkészült okmányokat postán küldjük ki az érintetteknek. 

Elérhetőségeink:

  • Telefon (munkaidőben): +44 161 503 5678
  • Email: konz.man{at}mfa.gov.hu
  • Munkaidőn túl hívja az alábbi központi ügyeleti telefonszámot Magyarországon: 06 80 36 80 36 (külföldről: 00 36 80 36 80 36)

Honlapunkon összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat.

Az otthoni karanténnal, illetve a koronavírussal kapcsolatos további információkért kövesse figyelemmel az NHS honlapját (https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/). A magyarországi helyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ címen lehet információhoz jutni.

További részletes információk az Egyesült Királyságról: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nagy-britannia

Kérjük, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait és előírásait. Ezekről bővebben az alábbi hivatalos brit oldalakon tájékozódhat.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!