22 Feb

A University of Leeds nemzetközi ügyekért felelős alelnökével való tárgyaláson megállapodás született, hogy a főkonzulátus szakmai támogatásával magyar egyetemi vezetők utazhatnak Leedsbe. A főkonzul találkozott a Tim Baily-val, a nemzetközi kereskedelmi kamara igazgatójával, valamint a magyar iskola vezetőjével is.

Kátai-Nagy Krisztina főkonzul a University of Leeds vezetőivel tárgyalt, találkozott Sir Alan Langlands alelnökkel és Professor Hai-Sui Yu nemzetközi ügyekért felelős helyettes alelnökkel is. A találkozón elhangzott, hogy az egyetem az elmúlt időszakban nem fektetett nagy hangsúlyt az európai országokkal való kapcsolatokra, a Brexittel azonban a helyzet gyökeresen megváltozott. A találkozón megállapodás született, hogy a főkonzulátus szakmai támogatásával magyar egyetemi vezetők utazhatnak Leedsbe.

Kátai-Nagy Krisztina főkonzul tárgyalt Tim Baily-val a nemzetközi kereskedelmi kamara igazgatójával is. A megbeszélésen a nemzetközi kereskedelmi kamara bemutatta tevékenységét és jelezte, hogy szeretnék felvenni a kapcsolatot európai partnerekkel, amiben nagyra értékelik a főkonzulátus segítségét.

 

 

A főkonzul és Rácz Hajnalka a leedsi magyar iskola vezetőjének találkozóján az együttműködési lehetőségek kialakításáról volt szó. Megállapodás született arról, hogy a Leedsben élő magyaroknak tájékoztató napot szerveznek a közeljövőben a főkonzulátus munkájáról és kölcsönösen segítik egymás munkáját.