Kátai-Nagy Krisztina főkonzul Chesterbe látogatott, ahol találkozott a regionális kereskedelmi kamara igazgatójával, a magyar közösség vezetőjével, a University of Chester alelnökével és nemzetközi igazgatójával. Mind a kereskedelmi kamara, mind az egyetem érdeklődését fejezte ki a magyar partnerekkel való együttműködés kialakítására.

A Nyugat-Chesire és Észak-Wales Kereskedelmi kamara igazgatója, Debbie Bryce nagyon hasznosnak nevezte és nagyra értékelte a főkonzulátus által kezdeményezett találkozót, amelyen a jövőbeni együttműködések lehetőségeit tekintették át a felek és amelyek célja, hogy ösztönözze a régió és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatokat. Az igazgató szerint a találkozó felnyitotta a szemét a Magyarország és a régió közötti kétoldalú kereskedelemben rejlő lehetőségek iránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Chesteri Egyetem (University of Chester)     vezetőségével munkaebéd keretében tekintette át a főkonzul az esetleges együttműködési lehetőségeket. A találkozón részt vett Anna Sutton alelnök, Jonathan Pritchard nemzetközi igazgató, Dr. Chris Haslam főtanácsadó, valamint Mark Grant professzor, a modern nyelvek tanszék vezetője. Az egyetem vezetői kifejezték szándékukat a magyar egyetemekkel való kapcsolatfelvételre, amelyekkel közös projekteket szeretnének megvalósítani.

A főkonzul találkozott a Chesteri Magyar Közösség és Szóló Szőlő Chesteri Magyar Iskola vezetőjével Kádárné Szász Hildával is, akivel a magyar közösségről és programjairól folytatott eszmecserét.

További információ: https://wcnwchamber.org.uk/chamber-of-commerce-builds-business-links-with-hungary/