Dátum: 2021. december 11., szombat

Garázsvásár: 10.00-13.00

Helyszín: Edgar Wood Victoria Park, 71 Daisy Bank Road, Manchester M14 5GH

A garázsvásár a használt termékek piaca. Tehát jó állapotú, használt ruhákat, eszközöket, iskolaszereket, mindennapi életből származó tárgyakat, könyveket, és régi, vintage dolgokat lehet árulni.

Nem megengedett az új termékek (például DVD-k vagy videójátékok), és bolti áruk (háztartási és tisztítószerek) árusítása. Ezen kívül nem lehet ételt és italt, élő állatot vagy növényt, újonnan készített kézműves tárgyakat és műalkotásokat árulni. (Tilos továbbá fegyverek, robbanóanyagok, kábítószerek, pornográfia, politikai tartalmú árucikkek, kitömött állatok, vagy bundák árusítása. Tilos fogadással vagy szerencsejátékkal kapcsolatos termékek vagy játékokok árusítása.)

A brit szabályozás szerint a saját személyes tulajdonú használt cikkek eladásából származó bevétel nem adóköteles, amennyiben az eladó nem minősül „trader”-nek, azaz ezt a tevékenységet nem űzi foglalkozásszerűen. Aki rendszeresen részt vesz garázsvásárokon eladóként, és az ebből szerzett jövedelme egy évben meghaladja az £1000 összeget, annak adóznia kell ez után a bevétel után.

A standbérlés előzetes regisztrációhoz kötött, amit EnventBrite  címen keresztül lehet elvégezni. Egy személy csak egy helyet foglalhat, amelyet kérünk, hogy tartsanak tiszteletben, hogy minél többen eladási lehetőséghez jussanak. A regisztrációs díj 6£.

Minden eladót kérünk, hogy a regisztrációkor email-címét és telefonszámát is adja meg, hogy az esetleges változásokról értesíteni tudjuk.

A befizetett regisztrációs díjakat visszafizetni nem áll módunkban (kivéve a rendezvény teljes meghiusulása esetén). Kérjük, ha a foglalása ellenére mégsem tud megjelenni a vásáron, mondja le a foglalását, hogy más is lehetőséget kaphasson.

A vásár napján fényképes igazolvánnyal kell igazolni a standbérlést. Speciális igényre vonatkozó kéréseket nem áll módunkban fogadni. Az eladók érkezése 8.15. és 9.15. között kötelező, hogy a 10 órás kezdésre áruikat kipakolva tudják várni a vásárlókat. Parkolás az utcán lehetséges.

Az árusok részére egy helyet biztosítunk (mérete: 1mx0,75m), ezen felül minden további kelléket (pl. fogas, doboz, terítő, stb.) az eladók igény szerint hozhatnak magukkal. Az áruk kihelyezése és elpakolása az eladók feladata, az árukért, azok biztonságááékért semmilyen felelősséget nem vállalunk.