Hírek

Főkonzuli látogatások észak-angliai magyar hétvégi iskolákban

Dr. Riskó Nagy László főkonzul első hivatalos programjaiként szeptember 16-án részt vett és köszöntőt mondott a Zsigmond Király Magyar Iskola tanévnyitóján, október 14-én pedig a Szóló Szőlő Chesteri Tanodát látogatta meg.
Tovább

Herczeg Tamás, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke volt a Góbéfest díszvendége

Manchesterben június 23-25. között került sor a székely-magyar kultúrát népszerűsítő, immár 7. alkalommal megrendezett Góbéfesztiválra. A rendezvény fővendége Herczeg Tamás, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke volt. A Főkonzulátus Magyarországot bemutató standján kiadványokat és ajándékokat kínált az érdeklődőknek.
Tovább

Chesteri Magyar Nap

A Chesteri Magyar közösség és a Beat Bazaar a Manchesteri Főkonzulátus támogatásával május 14-én szervezte meg a Chesteri Magyar Napot, amely óriási érdeklődés mellett zajlott. A két helyszínen, Chester belvárosában zajló nagyszabású rendezvényen számos magyar művész lépett fel, a helyi magyar közösségek pedig Magyarországot, a magyar kultúrát és innovációt bemutató workshopokat, kiállításokat rendeztek.
Tovább

Külhoni szervezetek programjait, rendezvényeit és működését is támogatja a Bethlen Gábor Alap

Megjelentek a 2023. évi Gondoskodó Nemzet Program pályázati kiírásai a külhoni szervezetek programjainak és rendezvényeinek valamint működésének, fejlesztéseinek és eszközbeszerzéseinek támogatására.
Tovább

Magyar Nap Chesterben

A Chesteri Magyar Közösség, a Táncház Projekt, és a Főkonzulátus szeretettel vár mindenkit május 14-én vasárnap 11-17 óra között Chesterbe, ahol Chesteri Tanáccsal együttműködésben rendezzük meg a Chesteri Magyar Napot.
Tovább